donderdag 30 juli 2015

Interactieve website met oude klasfoto's online op www.westhoekscholen.be !!

Op zoek naar schoolfoto’s van je oude klasmakkers? Benieuwd naar je (groot)ouders op de schoolbanken? Wie surft naar www.westhoekscholen.be begint zonder twijfel een nostalgische zoektocht naar een lang vervlogen schooltijd.

Het Ieperse stadsarchief digitaliseerde honderden klasfoto’s uit eigen collectie en privébezit en bracht ze online. De website www.westhoekscholen.be is interactief en wordt dagelijks verrijkt door inbreng van het grote publiek.  

Wellicht heb je ook nog oude klasfoto’s liggen? Help het schoolplaatje te vervolledigen en laad op een eenvoudige manier zelf je schoolfoto’s op. Duizenden leerlingen en leerkrachten uit de regio krijgen zo een gezicht. Voor het identificeren van deze vele hoofden rekenen we op jou! Herken je oude klasgenoten? Aarzel niet en voeg namen toe naar hartenlust.

Het stadsarchief lanceert in samenwerking met ‘WESTHOEK verbeeldt’ deze website naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Met een kus van de juf’ die doorgaat in Het Perron van 19 juni tot en met 19 september 2015. Bij deze tentoonstelling is een brochure verkrijgbaar.

Vragen of hulp nodig bij het opladen en het identificeren? Neem contact op met het stadsarchief, weverijstraat 7, 8900 Ieper. Tel. 057 239 440, katrien.goudeseune@ieper.be,

Blijf op de hoogte van het archief via www.facebook.com/stadsarchief.ieper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten