zondag 14 juni 2015

Het najaar in de bib.....

Ja natuurlijk moet het eerst nog zomeren....

Maar met ‘De wereld aan tafel’, een feestelijke uitgave van de babbel met cursisten Nederlands en met de laatste CoderDojo van het seizoen (met pizza's !) sloten we de activiteiten voor dit voorjaar af.

Een goed moment om eens vooruit te blikken naar het najaar.  

Het schooljaar wordt ingezet – hoe kan het anders ? – met een boekenkaftdag (02/09).

Nadat we in het kader van het citybooks-project al twee schrijvers en een fotograaf te gast hadden, hebben we in het najaar nog twee schrijvers te goed : JosephBoyden (17/09) en Cathérine Vuylsteke. 

De reeks over hoe om te gaan met een overlijden, krijgt een vervolg op 24/09 : een notaris geeft toelichting bij de verschillende mogelijkheden om een testament op te maken.

We spelen ook in op de thematische weken : week van het bos, week van de smaak (Hoe toxisch is onze voeding ?), week van de geestelijke gezondheid (Eenzaamheid).

De poëzie ontbreekt ook niet op het programma : op zaterdagmorgen 12/12 is er een ‘poëtisch matinee’ tijdens welke dichters Karel Sergen en Xavier Roelens elkaar aan de tand voelen over hun werk.

Tentoonstellingen zijn er ook : de werken van de afgestudeerde leerlingen van dé academie zijn nog heel de vakantie in de bib te zien.  In september tonen we beschilderde miniatuurfiguren en daarna is er een grote ex-librissententoonstelling.  Het jaar wordt afgesloten met een expo van de collega’s van het archief over de Hollandse tijd.

Daarnaast nemen de brei(st)ers/ha(a)k(st)ers van het breicafé de draad weer op, wordt er weer voorgelezen, slaan de coderdojo’ers de laptop weer open en gaan de leden van de leesgroep ook weer in debat met elkaar…

We ontmoeten u graag op deze activiteiten, maar nemen eerst wat vakantie…


Maar wees gerust, de bib blijft open (behalve op 23/6, 11/07, 21/07 en 15/08) om u van het nodige te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten