dinsdag 26 mei 2015

Pimp my Kamishibai!!


‘kami’ = papier en ‘shibai’ = drama

Kamishibai-kastjes zijn houten verteltheatertjes waarmee je op een andere manier een verhaal kan vertellen. Deze eeuwenoude visuele verteltraditie ontstond tijdens de 12de eeuw in Boeddhistische tempels in Japan. Monniken gebruikten er beeldrollen om verhalen over te brengen naar een overwegend ongeletterd publiek.

Niet alleen kan je er een verhaal mee vertellen met de gekende vertelplaten, je kan ook zelf je platen maken en een aangepast verhaal vertellen of je kan met een doorkijkplaat en uitgeknipte figuurtjes een schimmenspel maken. Inspiratie genoeg op internet!

In onze bib kan je gratis een kastje ontlenen om thuis of in de klas te gebruiken. Ons aanbod vertelplaten is al vrij ruim en groeit nog steeds. Ook deze kan je gratis ontlenen. Omdat het niet altijd even makkelijk zoeken was naar een aangepast verhaal voor jouw kroost of leerlingen maakten we werk van een korte inhoud en een leeftijdsaanduiding op elke set vertelplaten. Het aanbod kan je natuurlijk ook terugvinden via onze online catalogus: http://ieper.bibliotheek.be/


Onze uitleenkastjes zijn momenteel nog wat kaal, daarom zijn we op zoek naar leuke restjes behangpapier om ze te behangen. Wie nog wel iets leuks heeft liggen, mag dit afgeven aan de balie. Wie weet kan je binnenkort een kastje ontlenen dat past in jouw interieur?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten