woensdag 20 augustus 2014

Nieuw in Ieper : Techniekadacemie !! Vanaf 10 september voor kinderen van 5de en 6de leerjaar ! Warm aanbevolen.

Op woensdag 10 september start de Techniekacademie Ieper. In een reeks van 12 workshops gaan 40 kinderen aan de slag rond technische topics. In deze sessies van telkens 2 uur brengen we kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar op een creatieve manier in contact met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, bouw, biotechnologie ... en dit onder begeleiding van 2 techniekmentoren. Een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde worden alle ouders uitgenodigd op de diploma-uitreiking.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Ieper? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Ieper ideaal voor jou! In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Met dit initiatief georganiseerd door Hogeschool VIVES in samenwerking met de stad Ieper, de Ieperse lagere en secundaire scholen en diverse lokale bedrijven (“Dewilde Engineering”,  “RTS” , “Picanol” en “You Build”), wordt ingespeeld op de trend om techniek bij jongeren populair te maken.

De inschrijvingen starten op 3 september, aanmelden kan nu reeds via de website.

Praktisch
Tijdstip: iedere woensdag vanaf 10 september tot 3 december vanaf 13u.30 tot 15u.30 voor een eerste groep van 20 kinderen en van 16u. tot 18u. voor een tweede groep van 20 kinderen.
Plaats: Fenix, Leopold III laan 16, Ieper
Deelnameprijs: € 50,00 (inclusief materiaal en verzekering)
Deelnemer: leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, 20 kinderen per groep.
Inschrijven: via de website www.techniekclub-ieper.be vanaf 3 september, wil je je nu reeds als geïnteresseerde aanmelden, dan kan dit.

Meer info ?
Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES
Coördinator Techniekclubs West-Vlaanderen - 
rik.hostyn@vives.be 0496 54 86 34
Eva Ryde – Schepen voor Onderwijs, Bibliotheek, Archief, Vredestad en Ontwikkelingssamenwerking,
Jeugd en Gezin en Dierenwelzijn. - Schepen.Ryde@ieper.be 057 239 313

Klaas Kindt – coördinator JOC Ieper – klaas.kindt@jocieper.be 057 239 560


Geen opmerkingen:

Een reactie posten