maandag 25 augustus 2014

Fototentoonstelling project Battlefield Heritage van WVFD - 1 september tot 27 september

Rondreizende tentoonstelling in het kader van het WVFD project ‘Battlefield Heritage’. WOI fotografisch op zijn best weergegeven!

Het West-Vlaams Verbond van Fotokringen Digitaal (kortweg WVFD) is het provinciaal overkoepelend orgaan dat een groot deel van de West-Vlaamse fotoclubs als lid heeft. Het doel van deze organisatie is om fotografie te verspreiden en te ondersteunen in West-Vlaanderen. Hiervoor organiseren ze jaarlijks een aantal activiteiten.
Sinds 2012 is het WVFD bezig met een groot project over WOI dat dit najaar zijn hoogtepunt kent in een grote rondreizende tentoonstelling en een kleinere vaste tentoonstelling in de Delta Lloyds bank, Grote Markt 4 in Ieper in oktober en november 2014.

De samenstelling van de grote tentoonstelling kwam er na het samenvoegen van een aantal wedstrijden rond het thema WOI slagveldenerfenissen gejureerd door een aantal zeer gerenommeerde fotografen zoals Lieve Blancquaert, Michiel Hendryckx, Jacques Sonck, Arnout Hauben, Norbert Maes, Steven Slos, Bart Debeer en Dirk Liviau.
De tentoonstelling werd samengesteld met medewerking van het museum ‘In Flanders Fields’ te Ieper.  
  
De tentoonstelling start in de bibliotheek in Ieper, Weverijstraat 9 op 1 september en zal daar tot en met 27 september 2014 te zien zijn.
Daarna verhuist de tentoonstelling naar Gistel en later naar Lichtervelde.


Geïnteresseerd? Ga naar Ieper, Gistel of Lichtervelde. Voor meer informatie rond deze tentoonstellingen kijk op de website van het WVFD www.wvfd.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten