donderdag 21 augustus 2014

Bibliotheken van Biblio7 organiseren Boekenkaftdag op 3 en 10 september !!


Tijdens de Boekenkaftdag kunnen kinderen en hun ouders samen boeken en schriftjes kaften in de bib. Ieder kind krijgt gratis 5 vellen kaftpapier, goed voor het kaften van ongeveer 10 boeken. Vrijwilligers zetten hen op weg en helpen mee kaften. Een kunstenaar maakt een unieke tekening op de kaft.  De Boekenkaftdag gaat door op  woensdag 3 september in Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en Zonnebeke, en op woensdag 10 september in Heuvelland.
September nadert en het nieuwe schooljaar staat aan de deur. Drukke weken voor gezinnen met kinderen. Biblio7, het samenwerkingsverband van  bibliotheken in de Zuidelijke Westhoek, wil hierop inspelen en organiseert daarom op woensdag 3 en woensdag 10 september voor het eerst een gratis Boekenkaftdag.
Het concept waaide over uit de regio rond Halle. Daar organiseren bibliotheken en jeugddiensten al verschillende jaren een Boekenkaftdag in samenwerking met lokale scholen.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan op de Boekenkaftdag aan de slag met origineel kaftpapier, dat speciaal voor de gelegenheid werd ontworpen. Ontwerpen van kinderen en oude foto’s uit de erfgoedbank ‘WESTHOEK verbeeldt’ sieren onder andere het papier.
Samen met hun ouders en vrijwilligers leren de kinderen boeken kaften in een gezellige sfeer. Ieder kind krijgt gratis 5 vellen kaftpapier, goed voor het kaften van ongeveer 10 boeken. Er worden ook een aantal randactiviteiten georganiseerd. In elke bibliotheek voorziet een lokale illustrator of kunstenaar de schoolboeken van een mooie tekening.
De Boekenkaftdag gaat door op  woensdag 3 september in Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en Zonnebeke, en op woensdag 10 september in Heuvelland.
Zin om als vrijwilliger mee te helpen kaften? Neem dan zeker contact op met de bib in je buurt.

Meer info en praktische info per locatie vind je op www.biblio7.be 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten