dinsdag 11 februari 2014

In de KIJKER : Griekenland : voorzitter van de Europese Unie !Tijdens de eerste helft van 2014 is Griekenland de voorzitter van de Europese Unie.  Een goede gelegenheid om eens de aandacht te vestigen op een land dat de laatste jaren niet zo positief in het nieuws kwam.
In de bibliotheekcollectie is er heel wat ‘Grieks’ beschikbaar.  Uiteraard over de Oudheid, geschiedenis en de klassieke teksten.  Saai en oubollig, zal u zeggen, maar door nieuwe vertalingen blijft de erfenis van de Oudheid springlevend  (de Ilias-vertaling van Patrick Lateur, bijvoorbeeld).
Op het gebied van hedendaagse literatuur springt vooral Panos Karnezis in het oog.  En Odysseas Elytis, uiteraard, die in 1979 voor zijn poëzie de Nobelprijs voor literatuur won.
Er zit ook heel wat Griekse muziek in de bib : Mikis Theodorakis en Maria Farantouri zijn de grote namen, maar er is ook heel wat ander moois dat op ontdekking wacht : Angélique Ionatos, Stelios Petrakis, …


En als dat u niet kan bekoren, zijn er nog altijd kookboeken : mezze, moussaka,…en ander lekkers kan u klaarmaken (en ons uitnodigen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten