woensdag 18 december 2013

Potloden, vulpennen en ander schrijfgerief in de bib (tentoonstelling 11/01 - 15/02 2014)


Vanaf zaterdag 11 januari loopt in de  bibliotheek een tentoonstelling over potloden, vulpennen, inktpotjes en aanverwante zaken.  Deze fijne expositie is een gezamenlijk project van de Ieperlingen Diederik Vandenbilcke en Jean-Pierre Carlé en Werviknaar Jacques Migneaux.
Wat bij de drie heren begon als het bijhouden van kleine souvenirs,  is ondertussen uitgegroeid tot privé verzamelingen  van ettelijke honderden stuks.  Zo beheert Diederik, grafisch vormgever in het dagelijks leven, een potlodenverzameling met commerciële potloden, steden- of plaatspotloden en museapotloden. Ook gepersonaliseerde potloden en heel bijzondere versies maken deel uit van zijn tentoongestelde stukken. De gepensioneerde postbediende Jean-Pierre Carlé is dan weer in de ban van de vulpen. Zijn verzameling omvat ruim 1300 verschillende vulpennen, waarvan de oudste uit 1898 dateert.
Gewezen onderwijzer en fervent rommelmarktbezoeker Jacques Migneaux, houdt het eerder bij kroontjespennen, inktpotjes, pennendozen, vloeipapier  en alles wat daarbij in de buurt komt.

De tentoonstelling loopt tot 15 februari in de bibliotheek. Gratis tijdens de openingsuren.
Jan Fabre....nee, Diederik Vandenbilcke en zijn bic-versies van de logo's !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten