dinsdag 16 april 2013

Kroatië, veel meer dan kust en water : souvenirs gevraagdOp 1 juli wordt Kroatië het 28ste lid van de Europese Unie. Reden genoeg om dit mooi stuk voormalig Joegoslavië in de kijker te zetten.
Voor velen is Kroatië de zee met haar buitengewone helderheid en haar talloze eilanden. De fraaie kuststeden zijn de moeite waard, trots als ze zijn op hun Latijnse wortels.
Tegelijk maakt Kroatië nadrukkelijk en overtuigd deel uit van de Slavische wereld: een vreemde mix van culturen, die o.a. heel wat boeiende literatuur opleverde.  Ook in voetbalmiddens is het land niet onbekend.

Van 15 mei tot en met 1 juni loopt in de bib een tentoonstelling over Kroatië, gratis te zien tijdens de openingsuren.
Heeft er iemand leuke souvenirs meegebracht van zijn Kroatië-reis ?  We nemen ze met veel plezier in de tentoonstelling op en bezorgen ze achteraf onbeschadigd terug.

Daarnaast organiseren we op vrijdag 17 mei in samenwerking met Vorming Plus de lezing Kroatië in de EU: nieuw- of oud-Europeaan?
Tijdens de lezing die start om 20u, zal Balkankenner Sven Peeters dieper ingaan op de cultuur en de geschiedenis van Kroatië, zodat u voor uw (volgende ?) reis goed geïnformeerd de koffers kan pakken.
Meer info: bibliotheek Ieper 057 239 420 bibliotheek@ieper.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten