dinsdag 11 december 2012

GOUDEN Bib Web Award voor Stadsarchief Ieper !

Maandag 10 december 2012 : veel schoon volk in de Gentse bibliotheekschool - veel interessante projecten te ontdekken - en veel gedreven collega's. Inderdaad : twee jaar na de eerste editie was er opnieuw de prijsuitreiking van de Bib Web Awards. Dit zijn awards voor verdienstelijke websites en - toepassingen die uitgaan van de Vlaamse bibliotheek-, documentatie- en informatiesector.
Ieper was weer van de partij : zowel het Stadsarchief als de bibliotheek haalden de shortlist (van 5) voor de categorie "Iedereen bevriend" - over het inzetten van sociale media (facebook in ons geval).
De bibliotheek strandde op de 5de plaats (maar is daar na de Gouden plak voor de blog in 2010 heel gelukkig mee) - erkenning doet altijd deugd !
Maar alle eer gaat naar de collega's van het archief die bekroond werden met de Gouden Award !! Hebt u hun facebook-pagina nog niet ontdekt ? Het loont de moeite - en klik op "vind ik leuk" !

Er kwam overigens ook een Zilveren Award weer mee naar Ieper : in de categorie "out of the box" haalde  Erfgoedcel CO7 een mooie tweede plaats met hun website Erfgoedkids !

Voor de volledigheid...ook de facebook pagina van de bib is een aanrader - en fans kunnen er nog altijd bij....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten