dinsdag 4 september 2012

Beluisterd : hypes...en ook nog muziek...

Er zijn zo van die hypes - groepjes die plots ergens uit de grond schieten en waar iedereen het over heeft en die de nieuwe "Dit" of de nieuwe "Dat" zijn - en dan weer geruisloos verdwijnen of inderdaad nog een beetje nazinderen. En soms gaan ze langer mee dan verwacht.

In de bibliotheek lopen nogal wat muziekliefhebbers rond (wij lezen ook nog wel boeken hoor !) en de meningen lopen uiteen - gelukkig maar. Op die manier krijg je wel eens iets mee naar huis waar je anders achteloos aan voorbij zou gaan.

En soms valt het mee - soms valt het dik tegen.

Neem nu Perfume Genius - er is geen wierook genoeg om deze mannen uit Seattle te loven; en hun optredens zorgen hier en daar voor katzwijm bij de recensenten. Wel....ik heb er maar één zinnetje voor : what a waste of time.... Ik moet er nog eens naar luisteren, zeg je ? NOG eens ? Nee dank je hartelijk.
Geef mij dan maar Alt-J !! Leuk, intelligent, speels, creatief, verrassend - ook bij een tweede, derde...beluistering. Een hype misschien - maar zelfs als het bij hun eerste cd blijft, mag dit voor mij meteen bij de klassiekers.
En dan is er ook nog gewoon goede muziek. Hoera ! Hype ? Cult ? Willis Earl Beal is super - minimaal, heerlijke stem, bezwerende songs, door merg en been gaat dit.
Er is nog hoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten