maandag 12 september 2011

Cursus Literaire Creatie - 2011-2012 (lesgeefster : Sylvie Marie)

Gezocht – (Re)Creatieve Schrijvers voor de cursus Literaire Creatie


aan de Academie (Muziek en Woord) te IEPER

- voor enthousiastelingen van 16 tot 106

o die geïnteresseerd zijn in schrijven en lezen en die eens in de werkkamer van bekende schrijvers willen kijken.

o die zelf verhalen, romans, gedichten, scenario’s, dagboeken, essays, columns en nog andere genres willen leren schrijven.

o of die al een en ander geschreven hebben en op zoek zijn naar begeleiding en professionele feedback.

Deze cursus is dé uitgelezen plek om je schrijftechniek te verkennen en te verfijnen. Samen met een kleine groep gemotiveerde medeschrijvers oefen je stijl en taal. Je gaat op zoek naar je thema's en naar je eigen pennenstreken. Je experimenteert met allerlei genres en conventies. Uiteraard werpen we ook een blik op de professionals. De confrontatie met de groep is verrijkend en ondersteunend.

Sylvie Marie begeleidt de cursus. Ze publiceert essays, verhalen en gedichten in literaire tijdschriften en staat regelmatig op het podium. In het voorjaar van 2009 verscheen haar eerste dichtbundel ‘Zonder’ bij Vrijdag/Podium. Bij dezelfde uitgeverijen volgde dit jaar de tweede bundel ‘Toen je me ten huwelijk vroeg’. Een dik jaar lang was ze huisdichter van het weekblad Humo.

Tijdens het schooljaar komen we elke zaterdag samen voor een les van drie uur. (voormiddag 9.30 tot 12.30 – namiddag 13u tot 16u) De cursus kost ongeveer 190 euro, maar er zijn kortingen voor diverse groepen.

Lijkt dit iets voor jou? Schrijf je dan in via:

Academie Ieper, muziek.academie@ieper.be of 057/239.460

of bij Sylvie Marie: sylviemarie@gmail.com of 0486/073.168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten