zondag 18 september 2011

Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel !?

Al enkele jaren organiseert Bibliotheekblad de verkiezing tot "Beste bibliotheek van Nederland" - een idee dat voor heel wat animo en aandacht heeft gezorgd. En nu is Vlaanderen (en Brussel) aan de beurt.
Op de tweedaagse (en tweejaarlijkse) beurs "Informatie aan Zee" (VVBAD) werd de longlist bekendgemaakt...en wij zijn één van de 34 genomineerde bibliotheken. Leuk !! En wij zijn bijzonder vereerd natuurlijk - het is alvast een erkenning voor de weg die wij sinds de opening van onze nieuwe bibliotheek hebben afgelegd. Zijn wij de beste ? Eigenlijk is dat van minder belang. Vast staat dat deze "wedstrijd" één en ander in beweging zal zetten - net zoals dat met de BibWebAwards het geval was. En wij kunnen moeiteloos argumenten opsommen waarom wij het niet zouden halen - en een lijstje maken met schitterende bibliotheken die uitstekend werk leveren. Maar ook wij hebben een paar mooie troeven te bieden.
En trouwens - er is maar één criterium : kom je graag naar de bib ? vind je wat je zoekt ? kunnen wij je verrassen, zelfs verbazen ? kwam je voor heel eventjes maar bleef je een hele tijd ? kunnen wij je aan het denken zetten ? wandel je naar buiten met een extra glimlach ?
Stemmen kan tussen 26 september en 23 oktober -via www.bibliotheekblad.be - het is een beetje zoeken maar het lukt je vast en zeker. Alvast bedankt voor je stem !

2 opmerkingen: