zaterdag 25 juni 2011

Inhuldiging zelfuitleensysteem


Schepen Frans Lignel

Gedeputeerde Gunter Pertry
De bibliotheek is overgeschakeld op een uitleensysteem waarbij de gebruiker zelf inlevert en uitleent aan speciaal hiervoor ontworpen balies. Hierbij wordt gebruik gemaakt van RFID- technologie : in alle materialen is een chip aangebracht – die zowel voor herkenning als voor beveiliging zorgt.


Het publiek heeft zich hier moeiteloos aan aangepast – de dienstverlening verloopt minstens even vlot (en er is meer privacy). Bovendien slagen wij erin om met dit systeem de toegenomen werkdruk (meer publiek, meer uitleningen) prima op te vangen.

Aanvankelijk waren er wat vragen over verlies van sociaal contact – maar nu klinkt dat al als volgt : “Jullie hebben nu echt wel meer tijd voor ons !”

En dat was uiteraard de bedoeling : het bibliotheekpersoneel kan nu inderdaad nog meer dan vroeger het publiek te woord staan en van dienst zijn. U zoekt een reisgids over Corsica ? Een kinderboek van leesniveau 4 ? Een thriller in het genre van Aspe maar liefst géén Aspe ? U heeft dringend het geluid van een slechtvalk nodig ? Een recent boek over diabetes ? Een film waar het hele gezin mee kan lachen ?

Er is meer sociaal contact dan ooit.

Deze omschakeling werd mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Op vrijdag 24 juni werd het nieuwe systeem feestelijk ingehuldigd - en werd er getoast op 2 jaar succesvolle bibliotheek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten