zondag 21 november 2010

Beluisterd : een vrouw of 8 en één man....

Vrouwendag is al een tijdje geleden - de top Wijftig ook - maar toch kunnen wij er niet genoeg van krijgen...van vrouwen en muziek dan toch !
Een stuk of acht op een rij.
Ja nog maar eens Sophie Cavez - samen met Cédric Waterschoot en Fred Malempré in de KV-Express. Op "D-Sensation" brengt ze weer muziek waar je vrolijk bij wordt en meteen ook zin in dansen van krijgt. Leuk !
Mara Aranda (en Solatge) - haar cd "Dèria" behoort voor mij tot het allerbeste van de voorbije paar jaar. Catalaans.
Peggy Sue - en vooral de twee vocalistes (en multi-instrumentalistes) Rosa Slade en Katy Young - "Fossils and other phantoms" : meer dan de moeite.
Voor wie eventjes genoeg heeft van nu-folk, creepy folk, weirdo folk (en voor wie stilletjesaan puistjes krijgt van Mumford and Sons) : afgelopen zomer te horen op Dranouter en een echte verademing : Emily Portman schittert op " The Glamoury".
En dan is er Lynda Lemay - Canadese chansonnière, messcherp en grappig en een prachtige stem - een oeuvre om te ontdekken !
Uit Frankrijk en in het Engels - een duo met een merkwaardig ontstaansverhaal - en vooral Nili Hadida maakt indruk. Schijnbaar luchtige muziek - maar donkere thema's. Overigens deze week (24 november) te zien in Rijsel...
Terug van (nooit) weggeweest : An Pierlé (& White Velvet). Prima.
En nog uit Frankrijk - wie het liedje "Je veux" nog niet hoorde, moet vast ergens op zeilrace rond de wereld geweest zijn - maar Zaz brengt op haar debuut-cd nog meer pareltjes - een topstem !!
En tenslotte een man - maar die klinkt als Janis Joplin.... Asaf Avidan uit Israël - een cd waar je haar recht van gaat staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten