zaterdag 11 september 2010

Heldere taal...toch een boeiend boek. Wablieft ?

In de bib proberen we iedereen van leesvoer te voorzien. Zowel de ervaren lezer die dikke boeken verslindt, als de nieuwkomer uit een ver land of een volwassene die moeite heeft met lezen. Zij hebben geen boodschap aan dikke boeken met ingewikkelde verhalen. Maar zijn meer gediend met eenvoudige teksten met korte zinnen zonder moeilijke woorden. Op het niveau van een volwassene wel te verstaan.
In die behoefte wordt voorzien door de Uitgeverij Eenvoudig Communiceren die de reeks ‘Lezen voor iedereen’ op de markt brengt. Maar ook Wablieft geeft nu boeken in eenvoudige taal uit. Wablieft is al 25 jaar een krant in duidelijke taal. Ze is ook beschikbaar in de bib. Het nieuws wordt er op een eenvoudige manier in verwoord. Zo kunnen ook mensen die een gewoon dagblad moeilijk vinden op de hoogte blijven.
Er zijn nu ook Wablieftboeken. Zo verschenen er vorig jaar een boek van Rudi Vranckx over de oorlog in Irak, een boek over opvoeden enzovoort. Maar er zijn ook spannende verhalen beschikbaar. Van Jef Geeraerts, Bavo Dhooge en Pieter Aspe. Nu zijn er zes nieuwe titels verschenen.

De Wablieft-boeken :
Albert 2. Onze koning / Erik Wellens
De eerste winter op de Zuidpool / Johan Lambrechts
De slaper en andere verhalen / Rachida Lamrabet
Diamant en andere spannende verhalen / Bob Mendes, Pieter Aspe en Bavo Dhooge
Eline wordt een ster / Do van Ranst
Stemmen uit Irak / Rudi Vranckx
Opvoeden van A tot Z / Wendy Bosmans

De nieuwe titels :
Het verhaal van Europa / Hendrik Vos en Rob Heirbaut
Nu niet. Nog niet / Siska Goeminne
Kind vermist / Sylvia vanden Heede
Liefde en lef / Marita de Sterck
Eline wordt een ster / Do van Ranst
Winnen / Erik Vlaminck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten