donderdag 29 oktober 2009

Drukkers
“GHEDRUCKT TOT YPER”
IEPERSE DRUKKERS 16DE -18DE EEUW

Het stadsarchief van Ieper organiseert samen met de bibliotheek en CultuurCentrum Ieper een tentoonstelling over Ieperse drukkers uit de 16de tot de 18de eeuw. De expositie is te bezichtigen in zaal Alfa & Omega in De Neerstad (Weverijstraat 7-9, 8900 Ieper) vanaf 21 november 2009 tot en met 19 december 2009.

Een deel van de collectie Ieperse oude drukken heeft de Eerste Wereldoorlog overleefd. Deze boeken kregen onlangs hun definitieve plaats in de nieuwe magazijnen van het stadsarchief en de bibliotheek. In het kader van de reeks tentoonstellingen ‘Ieper in Stukken’ willen we deze unieke stukken ontsluiten voor een groter publiek. We tonen de mooiste en interessantste exemplaren en reconstrueren aan de hand daarvan het verhaal van de Ieperse drukkers. Zo komt u tijdens de tentoonstelling alles te weten over welke beperkingen drukkers opgelegd kregen tijdens het ancien régime, welk aanzien ze genoten in de stad en onder welke omstandigheden ze werkten.

De tentoonstelling is toegankelijk via de ingang van de bibliotheek van maandag tot vrijdag 10u tot 12u en 13u tot 19u en zaterdag van 9u tot 12u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten